Afstanden meten in België2018-06-25T14:15:29+00:00

Afstanden meten in België

Gaat u binnenkort op bezoek bij familie of vrienden? Of wil u graag de kilometerafstand weten tussen Brussel-Luik, Antwerpen-Knokke of Gent-Charleroi? Dat kan nu met de routeplanner: Afstanden meten in België. Deze routeplanner is gebaseerd op de functionaliteit van Google Maps. Uw zoekopdracht wordt naar Google Maps verzonden en geretourneerd als een route op ons landkaartje. Maak tevens gebruik om de snelste route te bepalen tussen meerdere locaties op de website Snelsteroute.nl 

TIP: Gebruik deze routeplanner ook voor het zoeken naar kilometerafstanden tussen twee Belgische postcodes. Voeg daarvoor achter de viercijferige postcode de letters BE toe (voorbeeld: van 1410 BE naar 9030 BE)
Hybride auto’s | Schone en zuinige auto’s
Meer en meer leveren de grote autoleveranciers schone en zuinige auto’s op de Belgische automarkt. De vraag naar dit soort auto’s neemt sterk toe. Onlangs bracht Volkswagen de Volkswagen Polo BlueMotion uit. Het motto van deze nieuwe Volkswagen is: Schoner, Zuiniger en Goedkoper. Met een tankinhoud van 45 liter rijdt deze Polo bijna 1400km (!)
Andere automerken gaan de concurrentie aan: De Honda Insight, Toyota Prius, Ford Fusion hybride, Peugeot 3008 hybride. De autolijst wordt steeds langer. Een hybride auto verbruikt minder brandstof en is dus ook milieuvriendelijker dan een normale auto: 15-35 % minder in de stad en buiten de bebouwde kom zelfs 25-55%.

Afstanden meten in BelgiëElektrische auto’s | De toekomst
Als u een hybride auto niet groen genoeg vind is er natuurlijk ook de elektrische auto waarmee u de kosten van een toekomstige kilometerheffing kunt compenseren. Hoewel dit voor een particulier nog wel een dure aankoop is. Maar er gloort hoop aan de horizon. Volkswagen denkt namelijk dat de elektrische auto binnen drie jaar goedkoper is dan een brandstofauto. Volgens het Duitse concern komt dit vooral door de snel dalende kostprijs van batterijen. Daarnaast worden in 2013 ook de eerste auto’s op waterstof op de markt gebracht. Hoewel waterstof gemaakt wordt op basis van elektriciteit en dus niet geheel duurzaam is wordt er toch veel verwacht van deze wijze van voortstuwing.

Afstanden meten in kilometers tussen de plaatsen:
Antwerpen Gent Charleroi Luik Brussel Schaarbeek Brugge Anderlecht Namen Leuven Sint-Jans-Molenbeek Bergen Elsene Mechelen Aalst Ukkel Hasselt Kortrijk Sint-Niklaas