Omtrek berekenen 2017-10-20T16:25:01+00:00

Omtrek berekenen
Met de meettool: “Omtrek berekenen” bereken je snel en eenvoudig de exacte omtrek en afstand van bijvoorbeeld je woonplaats of je achtertuin. De afstandsberekening wordt gedaan door Google Maps. Deze tool wordt veel gebruikt voor oppervlakteberekeningen maar is ook goed bruikbaar voor het meten van fiets- en wandelroutes. De hemelsbrede afstandsberekening tussen twee meetpunten kan ook worden gebruikt om de kilometerafstand te berekenen voor vliegtuigen, in het Engels beter bekend onder de term “As the crow flies”


  Bron: Freemaptools.com

Werkwijze omtrek berekenen
Klik met de muis op de locatie van het gebied waarvan je de omtrek wilt meten. Klik een tweede keer op een andere locatie en plaats een eerste marker. Klik nogmaals op een locatie en plaats een tweede marker. Er wordt een lijn getrokken waarvan je de afstand direct onder de map kunt uitlezen. Herhaal deze handeling voor andere meetpunten. De totale afstand van de omtrek van het gebied wordt linksonder op het kaartje weergegeven.

Meer applicaties en toepassingen op Kilometerafstanden.nl

  De Postcodevergelijker   4PP Postcodes in Cirkel   Afstandenmatrix Nederland   Hoe hoog is de berg?   Aantal inwoners per m2
  Reiskostenformulier
  Vind locaties in Cirkel   GPS coordinaten zoeken   Hoe diep is de zee?   Batch GEO locatie
  De Handelsreiziger   Cirkel rondom locatie   Hoe ver kan ik reizen?   Hoeveel kost een taxi?   Oppervlakte berekenen