Tunnel naar andere kant van de wereld2017-10-20T16:48:42+00:00

Tunnel naar de andere kant van de wereld
U wilt een gat graven in uw achtertuin en kijken waar u uitkomt? Dat kan nu met onze tool: Tunnel naar de andere kant van de wereld. Deze tool is een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig te zien waar u uitkomt als u een gat graaft naar de andere kant van de wereld. Scroll met uw muis over de aardbol en gebruik de scrollwheel van uw muis om in- en uit te zoomen. Desgewenst kunt u ook uw woonplaats ingeven in het tekstvakje. Wij wensen u een prettige zoektocht naar de andere kant van de wereld.

Meer applicaties en toepassingen op KilometerAfstanden.nl

  De Postcodevergelijker   4PP Postcodes in Cirkel   Afstandenmatrix Nederland   Hoe hoog is de berg?   Aantal inwoners per m2
  Reiskostenformulier
  Vind locaties in Cirkel   GPS coordinaten zoeken   Hoe diep is de zee?   Batch GEO locatie
  De Handelsreiziger   Cirkel rondom locatie   Hoe ver kan ik reizen?   Hoeveel kost een taxi?   Oppervlakte berekenen

 

Een tunnel graven naar de andere kant van de wereld
Laten we aannemen, dat een tunnelboor in staat is om dwars door het midden van de planeet een tunnel te graven naar de andere kant van de aarde. Waar zou je uiteindelijk uitkomen? Surf op de Google kaart hierboven naar een plek waar je een gat wilt graven. Je kunt in en uitzoomen met uw scrollwheel van uw muis. In het rechtervenster kunt u de plaats zien waar je gaat eindigen.
Wetenschappelijk gezien zou het onmogelijk zijn om een ​​tunnel te graven naar de andere kant van de wereld, maar het is leuk om te doen alsof! Als je probeert een gat te graven naar de andere kant van de aarde, zou je graven door:

  • Meer dan 12.000 kilometer stevige rock en gesmolten magma
  • Het gesteente bereikt temperaturen tot 6000 º C
  • Extreme druk tot 300 miljoen keer groter dan de druk zolas we die op het oppervlak van de aarde kennen!

Ook de aarde is geen perfecte bol. Het is een beetje afgeplat aan de polen en heeft uitstulpingen aan de evenaar als gevolg van de draaing van de aarde. Dus technisch gezien, als je een tunnel zou graven naar de andere kant van de wereld, zou je niet komen op de plaats zolas weergegeven op een Google Map. Want die heeft een bijna perfecte bol. Als het je wel op één of andere manier lukt om een ​​gat te graven naar de andere kant van de aarde, zou je er dan doorheen kunnen vallen? Nogmaals, in theorie nee! De Aarde blijft draaien als je valt, de zwaartekracht verandert als je valt naar het centrum van de aarde en de wrijving zou je vertragen. Als je al deze factoren zou negeren dan hebben wetenschappers bedacht dat het ongeveer 42 minuten zou duren om door de tunnel te vallen naar de andere kant.