Vervoersapplicaties en rekentools voor verkeer en mobiliteit2019-01-26T11:08:46+00:00

Vervoersapplicaties en rekentools voor verkeer en mobiliteit

KilometerAfstanden.nl beschikt over een uitgebreide selectie GEO datasets, vervoersapplicaties en rekentools om afstanden te kunnen berekenen. De meeste toepassingen zijn gratis en gebaseerd op de functionaliteit van Google Maps. De volgende gratis applicaties ontsluiten GEO informatie in binnen en buitenland op veel verschillende terreinen.

button-kilometers-tussen-postcodes Bereken de afstand tussen grote aantallen postcodes
De applicatie Kilometerafstand tussen twee postcodes berekenen stelt u in staat om snel de kilometerafstand te zoeken tussen twee afzonderlijke postcodes.

Afstanden berekenenAfstanden berekenen met KilometerAfstanden.nl
De rekentool Afstanden in kilometers in Nederland is een hulpmiddel om snel de snelste route naar uw Nederlandse bestemming te berekenen. De route wordt door Google Maps berekent. Bereken ook de kilometerafstanden in België, Frankrijk, SpanjeDuitsland  of het Europese continent.

button-hardlopenAfstand meten hardlooprondje, wandeltocht of fietsroute
De rekentool Hardlopen, wandelen en fietsen met Google Maps geeft de exacte kilometerafstand weer van een door u in te voeren hardlooprondje, wandeltocht of  fietsroute. De afstand van uw route wordt direct online berekend door Google Maps tot op 10 meter nauwkeurig.

button-hoe-ver-is-het-vliegen

Hoe ver is het vliegen?
De rekentool: Hoe ver is het vliegen berekent de onderlinge vliegafstand tussen twee vliegvelden waar dan ook ter wereld. Google Maps berekent de hemelsbrede  reisafstand in een handomdraai. Gebruik onze rekentool: Afstanden berekenen om afstanden tussen steden te berekenen.

GPS coördinaten zoeken
Met de applicatie GPS coördinaten zoeken vindt u de exacte GPS coördinaten van een plaats of locatie waar dan ook ter wereld. De handeling is simpel.  Plaats uw muiscursor op Google Maps, lees direct de juiste GPS coördinaten uit en gebruik deze coördinaten in uw TomTom.
button-cirkel-rondom-plaatsCirkel rondom plaats trekken
Wilt u weten welke steden en plaatsen er binnen een straal van een willekeurig meetpunt liggen? Gebruik dan onze meetinstrument: Cirkel rondom plaats trekken. Een handig  hulpmiddel om te zien welke postcodes er bijv. binnen een straal van 10 kilometer rondom uw woonplaats liggen.

ANWB routeplannerANWB, Routenet en Google Maps Routeplanner
Met de ANWB routeplanner, Routenet of Google Maps routeplanner berekent u snel en eenvoudig de kortste of de snelste weg naar uw eindbestemming. Vul uw  reisgegevens in en laat uw route door deze routeplanners berekenen. Afstanden berekenen met KilometerAfstanden.nl

button-openbaar-vervoerNS Reisplanner, 9292, Connexxion en Arriva
Er worden in Nederland vele reisplanners gebruikt voor het openbaar vervoer. De 9292 openbaar vervoer, de Connexxion Reisplanner, de Arriva Reisplanner en  natuurlijk de NS Reisplanner zijn verreweg de bekendste. Plan nu uw trein- of busreis en ervaar het gemak van OV reizen.

button-zwarte-zaterdagANWB file informatie in Nederland en Frankrijk
Bekijk waar de files en trajectcontroles in Nederland zich bevinden.
button-hoeveel-kost-een-taxiHoeveel kost een taxi
Wat is de ritprijs van een taxi? Bereken de kosten van uw taxivervoer met onze rekentool: Hoeveel kost een taxi. Deze online rekenhulp berekent niet alleen de juiste reisafstand  en prijs tussen twee willekeurige postcodes maar toont tevens alle bekende plaatsen en locaties in Nederland.

button-benzineprijs-tankenBenzineprijzen in Europa
Nederland is en blijft koploper met de hoogste benzineprijzen van Europa. De tabel Benzineprijzen Europa toont waarom Nederlanders over de grens in België, Duitsland en vooral Luxemburg de auto vol te tanken.

button-CO2 uitstoot-vliegtuigCO2 calculator vlieg- en autoreizen
Met de calculator vliegreizen en calculator autoreizen berekent u de door u veroorzaakte CO2 uitstoot van uw geplande vlieg- en autoreis. Deze uitstoot levert de belangrijkste bijdrage aan het huidige, versterkte broeikaseffect in onze wereld en de klimaatverandering in het algemeen.

button-kosten-peageKosten péage op tolwegen in België, Frankrijk, Spanje, Italie
Met de rekenhulp: Kosten péage op tolwegen in Frankrijk berekent u snel de kosten van tolwegen in en naar Frankrijk. Bekijk daarnaast de kilometerafstanden naar België en de prijs van tolwegen in Spanje en Italie. Download PDF bestanden voor onderweg.

button-kilometerheffingKilometerheffing 2019 berekenen
De rekenhulp: Kilometerheffing berekenen is een handig hulpmiddel om eenvoudig uw kilometerheffing 2019 te berekenen wanneer deze zou worden ingevoerd in Nederland.