Retourneren2016-10-25T18:12:01+00:00

Retourneren

Een consument heeft 14 dagen bedenktijd na de dag van ontvangst van een product welke is gekocht in een internet webwinkel. Vanaf het moment van annulering moet hij de aankoop binnen 14 dagen terugsturen. De webwinkel moet vervolgens het bedrag binnen 14 dagen na het bericht van de annulering terugbetalen. De consument heeft normaliter recht op volledige terugbetaling van alle kosten die hij heeft gemaakt om de bestelling geleverd te krijgen. Dit betekent dat hij ook de bezorgkosten of andere bijkomende kosten die hij heeft betaald terug moet krijgen als hij de bestelling in zijn geheel annuleert.

Echter je kunt niet alles wat je online koopt retourneren. Voor digitale producten geldt namelijk geen bedenktijd. Deze digitale producten worden verkocht in de webwinkel van KilometerAfstanden. Enkele voorbeelden van niet retourneerbare producten zijn:

  • Reizen, vervoer, catering of andere vormen van vrijetijdsbesteding.
  • Losse tijdschriften of kranten. Let op: sluit je een abonnement op een tijdschrift of krant via internet, telefonisch of op straat af, dan geldt de bedenktijd van 14 dagen wel.
  • Producten die je speciaal laat maken. Bijvoorbeeld een maatpak, een fotoalbum of sieraden naar eigen ontwerp.
  • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben, zoals eten of bloemen.
  • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggestuurd om gezondheidsredenen. De verzegeling mag je na de levering niet verbreken anders heb je geen recht op bedenktijd meer.
  • Loterijen.
  • Een telefonische bestelling of een bestelling via internet bij een bedrijf dat zich niet richt op verkoop op afstand. Bijvoorbeeld een telefonische bestelling bij een slager.
  • Cd’s en dvd’s waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
  • Koop van een digitaal product (film, muziek, software, games) dat je via internet kunt downloaden, waarbij je laat weten dat je het binnen 14 dagen wilt hebben.

Bij Koop op Afstand heeft u het recht om zonder opgaaf van reden het product te retourneren. Dit is conform de richtlijnen van Stichting Webshop Keurmerk en geldig tijdens een bedenktijd periode van tenminste zeven werkdagen na ontvangst van een product. Echter, digitale goederen zoals muziek, films of software vallen niet onder het recht op bedenktijd, maar worden als ‘verkocht’ beschouwd op het moment dat het downloaden begint.

Met het downloaden van één van onze applicaties bent u dus automatisch eigenaar geworden. Wij vragen u dan ook om vooraf goed naar de werking van de applicaties te kijken in de YouTube screenmovies of de DEMO bestanden te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan.
Meer informatie hierover vind u in onze Algemene Voorwaarden: Artikel 10 paragraaf 13 – Uitsluiting herroepingsrecht